Reacties deelnemers
 
Reacties
 
Deelnemers over de Inspiratieweek

Deelnemers aan de Inspiratieweek in Frankrijk 2009 kijken terug.

Klik hier om een reactie op de site  te plaatsen

  |  4 reactiesKlik hier om te reageren op dit artikel

Reacties

<a href=http://buyventolininhaler.se/&gt;no prescription ventolin inhaler</a>
 
ier5knaf 14-12-2015  |  15:00:35

Het was een hartstikke leuke week met veel feedback en positieve energie die me een ontwikkelingsboost heeft gegeven. In mijn hoofd bleef het beeld van Alice in wonderland hangen met de vraag of je besluit van de vrije val (veranderingen en de onzekerheid van het leven) te genieten of steeds bang te zijn wat er komen gaat.

De workshop was driedelig georganiseerd met prikkelende presentaties door Karel, bijpassende praktische oefeningen door Margaret en aanraking door muziek, zang en dans door Athalie. Ik vond het een helemaal leuk en gevarieerd concept dat voor mij ten volle bezielend werkte. Dit alles in de uitzonderlijk mooie sfeer van het landhuis L'huis Préau omringd met door de prachtige natuur van de Morvan in Frankrijk.

 
Kandea 18-11-2009  |  18:05:15

De inspiratieweek vond plaats op de prachtige locatie Preau in Frankrijk. Er vonden meerdere workshops tegelijk plaats waardoor je een week lang heel veel interessante mensen ontmoet. De sfeer is gemoedelijk, relaxed en gezellig. De workshop Deuren Open richt zich voornamelijk op "Wie ben ik", wat zijn mijn angsten, overtuigingen e.d. Door openheid en eerlijkheid van de groep ontstonden er speciale maar ook confronterende momenten. Voor degene die willen uitzoeken "Wat wil ik" raad ik aan om een andere workshop te kiezen. In een week tijd kom je hier helaas niet aan toe. De mensen in de cursusgroep maar ook daarbuiten hebben de week voor mij tot een speciale herinnering gemaakt. Daarnaast waren de dans- en zangmomenten, gegeven door Athelie geweldig!
 
Rosalie 10-09-2009  |  16:51:58

Het was een bijzondere en unieke ontdekkingsreis.

De geselecteerde films en scenes waren treffende metaforen voor wezenlijke levensvraagstukken; aangevuld met eenvoudige (gedrags- en veranderings)modellen als handige structuren voor communicatie, het voeren van de dialoog - met jezelf en anderen - en het verdiepen van persoonlijk inzicht.

De filmische analogieen; de prikkelende stellingen en de af en toe confronterende (groeps)gesprekken werden speels afgewisseld met het creatief beleven van energie en lichaam door eenvoudige zang-, dans- en meditatieoefeningen.

Het was een realisatie van een bijna holistisch concept om ratio, gevoel en het fysiek dichter bij elkaar te brengen. De coaches creeerden een fijne sfeer van openheid, respect en acceptatie, waarin de deelnemers zich ontspannen en veilig voelden. Bedankt, Karel, Margaret en Athalie!

Voor ieder die deelname heeft overdacht, en niet is gekomen; en voor ieder die deelname overdenkt, en voor de volgende keer zou willen inschrijven, kan ik alleen maar adviseren 'Gewoon doen!'.

Ray

Proloog
De uitnodiging voor deze inspiratieweek van Deuren Open kwam voor mij op precies het juiste moment, tijdens een lunch in Utrecht. In de afgelopen 10 jaar treffen Karel en ik elkaar sporadisch en volkomen willekeurig, zonder enig intentie anders dan een 'catch up'.

Op die mooie, zonnige lentedag op een terras aan de Vleutenseweg vertelde ik Karel van mijn recente bespiegelingen over 'simpele' dingen als 'Wie ben ik nu echt?' en 'Waar ga ik naar toe?'. Ik zag een geamuseerde twinkeling in zijn ogen en er verscheen een wat ironische glimlach op zijn gezicht die ik makkelijk herkende als zijn feestje van herkenning. "Dit is nou precies waar ik mee bezig ben", zei hij droog. "Vertel me alles", vroeg ik hem.

Na zijn verhaal kon ik werkelijk niet anders reageren dan "Sign me up!".

Op weg naar mijn thuis in Den Haag was ik vol energie en inspiratie. Deze ontmoeting had me iets volkomen onverwachts gebracht wat wel eens een grote verandering kon betekenen in mijn leven. Who knows ...

Serendipity is the effect by which one accidentally discovers something fortunate, especially while looking for something entirely unrelated. Source: Wikipedia

 
Raymond Versteegh 01-09-2009  |  16:21:40