WelkomWat is het?Voor wie?Wat kost het?Achtergrond
 

Frequently Asked Questions (F.A.Q.)


Wat is de symboliek van de deuren?

Het openen van een deur staat symbolisch voor het verkennen van nieuw terrein. Deuren open is gemaakt rondom het idee dat zo’n 9 van de 10 deuren in het leven open kunnen en dat je zelf kunt kiezen of je een deur binnengaat of niet. De bedoeling is dat mensen zich daar meer bewust van worden.  En daarmee ook inzien dat ze zichzelf vaak saboteren en voor de gek houden door te denken(?) dat een deur op slot zit.

De voornaamste reden waarom mensen zo veel deuren dicht laten is angst: angst voor het onbekende, angst voor afwijzing, angst voor alleen zijn, angst voor te weinig inkomen, etc.  Vaak hebben we deze angsten vermomd in een andere verpakking (want wij geven onze angsten niet al graag toe). Maar ook dan werken deze angsten belemmerend en weerhouden ons ervan stappen te zetten.

Naast angsten zijn er ook nog wel andere redenen waarom mensen een deur niet openen. En die zijn gelukkig makkelijker aan te pakken dan angst.
Soms krijg je alleen al door meer bewust te worden hoe wij zijn ’voorgeprogrammeerd’ een sleutel in handen om een nieuwe deur te gaan openen. Deuren open kan daarmee in elk geval een eye-opener bieden om gemakkelijker nieuwe deuren te gaan openen.

Stel dat er van de 10 deuren in het leven maar 1 echt op slot zit... Welke deur(en) zou je dan willen openen? 

 
Terug naar de complete FAQ-lijst...

 

   

Klik op de deur om door te gaan naar:
Inschrijven
Doorklikken: The making of Deuren open
Inschrijven